Två omtumlande dygn – men det är tydligt att lokalsamfundet ställer upp!

Bild från Scouter stöttar Musikhjälpen-kampanjens idéspånarmöte i våras. Förutom lokala aktiviteter syns ett kluster med idéer som handlade om show och event. Kort därefter bildades Stora Jippo-gruppen.

Vilka omtumlande dygn det har varit. Det hela började med en idé som dök upp i våras, men som vägrade dö. Vi var ett gäng scouter som tyckte att Lund förtjänade ett riktigt stort jippo i samband med att Musikhjälpen gästar staden. Och stora jippo är, hör och häpna, någonting som vi scouter faktiskt är riktigt bra på. För mig personligen låg idéen om en insamlingsgala extra varmt om hjärtat, då jag nästan hela livet har drömt om att få arrangera just en sådan.

Allt eftersom tiden gick började allt fler av kamraterna i Scouter stöttar-teamet ge upp idéen på att hinna få till något bra. Vi hinner aldrig”, sa de. Bäst att slakta kon och satsa på något vi vet att vi kan genomföra på ett bra sätt. Egentligen kände jag att alla hade rätt. Men innerst inne ropade en lite röst ”I helsike heller, detta skall vi bara göra!”.

Vad som därefter hände, kan ni läsa om i det här superlånga Facebook-inlägget (missa inte att klicka på Visa mer-länken):

Sedan gick allt väldigt väldigt snabbt. De två senaste dygnen har det plingat oavbrutet i min mobil. Facebook-inlägget har i skrivande stund fått över 199 kommentarer. Varenda en innehåller hejarop och taggningar på andra vettiga personer som skulle kunna tänkas medverka, eller som känner någon som känner någon som skulle kunna medverka. Men ännu häftigare, det har delats totalt 259 gånger. Och nej, det är inte alla mina kompisar. Visst är det en del scouter och vänner. Men också branchfolk och inte minst helt vilda främlingar som bara tycker det här är en galen idé.

Sedan i tisdagskväll har det skapats totalt 94 konversationer på min Facebook Messenger. Det är 94 unika konversationer med människor som har hört av sig till mig för att de vill hjälpa till. Jag blir så otroligt varm och rörd bara jag tänker på det. 94 personer på två dygn. Bland dessa vardagshjältar finns alltifrån ljustekniker, eventkoordinatorer, artistbokare, scenbyggare, regissörer, ordningsvärdar och bara väldigt väldigt fina människor som vill bidra.

Är inte det helt amazing? Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det.

Ett urval av de meddelanden som kommit in:

Alla som vill bidra till projektet hamnar på det här provisoriska kalkylbladet så länge. Det finns en flik för för varje huvudproduktionsområde. Det är förlösande att se hur lokalsamhället sluter upp och hjälper till att fylla luckorna!

Under två dygn har följande fallit på plats:

 • Scen, tross och rigg
 • Videoteknik
 • Teknisk projektledare
 • Konstnärlig ledare/regissör
 • Embryo till ett konstnärligt team
 • Elektriker
 • Två spex och två körer
 • Sångsolister
 • Ordningsvärdar
 • Sjukvårdare
 • Hemsidesteam
 • Affischer

Dessutom har vi fått 5 000 kronor i donation öronmärka till galan ifrån ett företag som jag i skrivande stund är osäker på om jag får skriva ut eller inte. Jag blir alldeles tårögd. Detta är magiskt. Tillsammans skall vi göra det omöjliga möjligt. Ett alldeles vansinnigt stort tack till alla som har engagerat sig!!

Imorgon fortsätter vi jakten på finansiärer som kan tänka sig att ta kostnaden för lokalhyran. Och så jagar vi fortfarande lösningar på ljud/ljussidan. Och så skall jag ta kontakt med flera av de föreningar och organisationer som har hört av sig till oss och vill vara med på ett hörn.

På onsdag samlar vi för första gången embryot till något som vi kan kalla ledningsgrupp. Då måste vi ta ställning till om det finns bärighet i det här projektet eller inte.

Natti natti Lund med omnejd. Jag tror fan att jag älskar er.

Patrik Redgård
Telefon: 0765-788 220
patrik.redgard@scouterstottar.se

 

 

Kommentarer

 1. Pia

  Detta är så galet att det måste bara bli galet bra 🙂 Kommer hålla tummarna allt vad jag kan för att vi kan gå vidare och ro detta i land.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *