Pantjakten

Att donera sin pant som ligger hemma och skräpar till välgörande ändamål är ofta en win-win-situation för både donatorn, insamlingen och kretsloppet. Genom att skänka sin pant till Scouter stöttar Musikhjälpen-kampanjen slipper man själva släpa iväg kassar och säckar till pantstationen. Istället kommer vi och hämtar direkt vid dörren. Enkelt, smidigt och förhoppningsvis massvis av stålar till Musikhjälpen.

Många scoutkårer i landet kommer att samla in pant under Musikhjälpen-veckan. Håll korpgluggarna öppna för skyltar och flygblad med er lokala information!

Är du scout och vill jaga pant? Bestämt tillsammans med dina scoutkompisar och ledare hur ni kan ordna det där du bor. Gör sedan reklam för er Pantjakt genom att tex måla skyltar och sätta upp vid centrum, butiker, bensinmackar osv, att ni ringer lokaltidningen och ber dem skriva om er insamling eller att ni delar ut flygblad om insamlingen. 

Under själva Musikhjälpen-veckan samlar ni in panten så som ni bestämt, och när ni har pantat allt sätter ni in ert bidrag här.

HUR TAR MAN SIG FRAM SOM PANTJÄGARE? Alla kan hjälpa till i Pantjakten. Du kan gå, cykla eller köra bil. Det är bra, men absolut inte nödvändigt, om du har tillgång till en kärra av något slag. Det kan vara en skrinda, en cykelkärra eller kanske till och med ett bilsläp. Enda egentliga regeln vi har är att du inte får jaga pant ensam.